Wie ben ik

MIJN INNERLIJKE DRIVE:
Het begeleiden van mensen, het eruit halen wat erin zit, het organiseren van inspirerende activiteiten en lijntjes leggen tussen diverse partijen is voor mij een grote passie. Steeds weer word ik geraakt door de uitwerking die de passende begeleiding en/of benadering heeft op de mensen waarmee ik werk, zowel bij jong als bij oud. Ik zie ze opbloeien en groeien in hun ontwikkeling en zelfvertrouwen, waardoor ze meer waardering voor zichzelf kunnen opbrengen. Ik zie ze weer gaan geloven in zichzelf!

Al zolang ik me herinner hou ik ervan om op allerlei gebieden creatief bezig te zijn. Ik houd erg van het verzinnen van “dingen” en het is voor mij een grote uitdaging om met deze ideeën ook daadwerkelijk iets te doen. Ook wist ik al vrij snel dat ik later graag met mensen wilde gaan werken.

Na vele jaren creatieve handvaardigheidscursussen en -workshops gegeven te hebben, kwam ik erachter dat ik me meer wilde verdiepen in de “binnenkant” van de mens. Om deze reden ben ik de opleiding tot tekentherapeut gaan volgen. In 2004 ben ik daar afgestudeerd als tekentaaldocent en in 2006 als tekentherapeut. Aansluitend volgde ik 2 specialisatiejaren voor kinderen.

Sinds 2004 werk ik vanuit mijn eigen praktijk als tekentaal-docent en vanaf 2006 ook als tekentherapeut/coach beeldend, zowel individueel als met groepen van jong tot oud. Als docent, mentor en leertherapeut heb ik gewerkt bij de opleiding Genezend Tekenen, tekenschool voor Kunst en Communicatie te Zutphen, als therapeut/begeleider via de Stichting Aandacht+ te Emmeloord, Stichting Frion te Steenwijk en de Thuiszorg Diensten Centrale (TDC) te Steenwijk. Momenteel ben ik tevens werkzaam als maatschappelijk begeleider bij Vluchtelingenwerk als maatschappelijk begeleider.

Middels nascholingen, intervisie en supervisie, cursussen en trainingen blijf ik mezelf ontwikkelen.
Relevante opleidingen/trainingen:
– 2019-2019    : Basiscursus “luisteren naar je pen” – creatief dagboekschrijven
– 2016-2017    : Psychosociale basiskennis (PSBK), Con Amore, Groningen
– 2017-2017    : Vervolgtraining Huiselijk Geweld; Stichting Kadera, Zwolle
– 2015-2015    : Coach “ik leer anders”, Rijssen
– 2013-2016    : Realistische schilderkunst – Art Partout, Deventer
– 2013-2013    : Training Huiselijk Geweld; signaleren en bespreken – Stichting Kadera, Zwolle
– 2013-2013    : Training emotie-eten – Artiva, Gorinchem
– 2011-2012    : Lichaamsgerichte jaartraining – Leven in je lijf, Amsterdam
– 2006-2007    : Opleiding Tekentherapie met kinderen – Instituut voor Klank en Vorm, Zutphen
– 2004-2006    : Opleiding Tekentherapeut – Instituut voor Klank en Vorm, Zutphen
– 2002-2004    : Opleiding Tekentaaldocent – Instituut voor Klank en Vorm, Zutphen
– 1992-1994    : Kaderopleiding Creatieve Handvaardigheid – VOBK, Groningen

Nascholingen met diverse thema’s o.a.:
– zelfvertrouwen, stemwerk, conflicthantering, teken- en schildervaardigheid,  familie-opstelling,      angst en fobiën, rouwverwerking, verlaat verdriet, lichaamswerk, omgaan met boosheid,        tekentaal, karakterstijlen, overgangsklachten.
– trainingen met als doel vluchtelingen/nieuwkomers beter te kunnen begeleiden.

Diverse cursussen op het gebied van tekenen, schilderen en andere creatieve werkvormen, zowel therapeutisch als niet-therapeutisch gericht.

Copyright Praktijk de Zwaan - Privacyverklaring